Financieringsoplossingen

Financier je privévastgoed met je pensioenplan

Heb je het privévastgoed van je dromen gevonden en zoek je de meest interessante financiering? Dan is een reconstitutiekrediet dé oplossing, ongeacht of het om een eigen woning, buitenverblijf of ander type vastgoed gaat. Je bedrijf financiert de kapitaalaflossing van je project, terwijl jij zowel privé als professioneel van de voordelen geniet.

Wat is een reconstitutiekrediet?

Het is een eenvoudige financieringsoplossing waarbij je je pensioenplan vandaag al gebruikt
om een privéwoning of ander investeringsproject te financieren.

Hoe werkt het?

In een klassieke situatie los je de rente en het kapitaal maandelijks af en gebruik je daarvoor je privévermogen.

In het geval van een reconstitutiekrediet worden de rente en het kapitaal gesplitst. De rente blijf je maandelijks aflossen met je privévermogen, maar je bedrijf zorgt voor de kapitaalaflossing op eindvervaldag door middel van een bulletkrediet. Door periodiek geld in een pensioenfonds te storten, bouw je een reserve op die je kapitaalschuld in één keer op een toekomstige einddatum aflost. Eigenlijk koppel je de hypotheek aan je pensioenplan en zorgt je bedrijf voor de nodige financiering.

Jouw voordelen op een rijtje

Heeft het reconstitutiekrediet nog meer voordelen? Zeker!

Fiscaal voordelig

De stortingen in het pensioenfonds gebeuren met bruto geld vóór enige belasting. Ze zijn een zuivere bedrijfskost en daardoor fiscaal aftrekbaar.

Meer privévermogen beschikbaar

Je kapitaal los je niet langer af met je privévermogen, waardoor je meer overhoudt voor andere uitgaven.

Verschillende pensioenplannen

Voor alle pensioenplannen is dit mogelijk. Denk daarbij aan IPT, VAPZ, RIZIV, pensioensparen, langetermijnsparen en niet-fiscale spaarplannen.

Vastgoed in al zijn vormen

Een aankoop, bouw, verbouwing of herfinanciering? Het kan allemaal, zowel in binnen- als buitenland. Ook tweede woningen en investeringspanden, die in de Europese Economische Ruimte liggen, komen in aanmerking.

Flexibiliteit van een hypotheek

Je hypotheek behoudt nog steeds zijn flexibiliteit. Vervroegd aflossen, gedeeltelijk terugbetalen, herfinancieren,…. De mogelijkheden blijven hetzelfde.

Pensioenkapitaal nu al bruikbaar

In een klassieke situatie is je pensioenkapitaal pas beschikbaar op pensioenleeftijd. Met een reconstitutiekrediet gebruik je de theoretische eindwaarde vandaag al.

Positief voor personenbelasting

De rente die je vanuit je privévermogen betaalt, is aftrekbaar in je personenbelasting.

reconstitutiekrediet_graphic
Nieuwsgierig naar je toekomst?

Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden van jouw pensioenplan of start er één op. Heb je een concreet privévastgoedproject? Dan maken we een reconstitutiekrediet graag concreet met een vrijblijvende simulatie.

TheTop